informatie Show

29 juni 2019

informatie Show

Informatie Theatershow

Verzamelen van de deelnemers.

De deelnemers zullen allemaal verzamelen bij de schouwburg te Rijswijk op 29 juni a.s. tussen 11:30 – 12:00 uur.  De deelnemers dienen zich te melden bij de artiesteningang (achterzijde van het Theater).  Zij zullen dan door de organisatie opgevangen worden.  

De ouders/verzorger mogen NIET mee naar binnen, met uitzondering van de organisatie, omdat we dan niet kunnen voldoen aan de brandweereisen die in het theater gelden.

Voor de  Mini Dance en Special Dance worden andere afspraken gemaakt. Deze groepen zullen dus apart worden geïnformeerd via de mail/trainsters

Wat gebeurt er in het theater.

Als de deelnemers binnen zijn, gaan we eerst gezamenlijk het theater verkennen. De bühne op, de kleedkamers bekijken, de spullen opbergen op ieders eigen plekje per groep. Dan repeteren we, nogmaals, de in de lessen aangeleerde opening- / slotdans.

Lunchpauze.

Dan een korte pauze waarin de deelnemers even de tijd hebben om hun meegebrachte boterham (of iets anders lekkers) op te peuzelen.

De eerste voorstelling (middag).

Ja en dan, om 12:30 uur gaat het theater open voor papa’s en mama’s en iedereen van de familie die een kaartje voor deze middagvoorstelling heeft gekocht alsook voor ouderen van Delft / Rijswijk, o.a. uit de verzorgingstehuizen, de kinderen die onder Jeugdzorg staan en de verstandelijk en psychische gehandicapten.

Dit jaar zullen we ook de kinderen van de Stichting het vergeten kind uitnodigen.

Dat zal me een gezellig feestje worden. Aanvang van deze show in de middag is om 13:30 uur en is omstreeks 16:00 uur afgelopen.

Diner tijd.

Na deze middagvoorstelling houden we met zijn allen even rust. Gewoon wat zitten, een spelletje doen. De vereniging zal zorgen dat er voldoende eten en drinken is.

Helaas kan de vereniging dit niet helemaal alleen bekostigen dus zullen we jullie hierover later nog verdere informatie geven.

Deze tijd wordt ook benut om hier en daar de schmink bij te werken en dat wat in de middag niet helemaal goed ging te bespreken.

Avondshow.

En dan komt de volgende klapper van die dag. Om 19:00 uur gaat het theater open voor papa’s en mama’s en iedereen van de familie die een kaartje voor de avondvoorstelling heeft gekocht.

Dat zal weer een spetterend feestje worden. Aanvang show om 20:00 uur en omstreeks 22:30 uur zal het einde daar zijn.

Natuurlijk is het een lange dag maar wel een hele leuke dag. En het is bijna net zo vermoeiend als een dagje pretpark. Wij zorgen echter wel dat er veel rust is en natuurlijk voldoende begeleiding voor de deelnemers. Tevens kunnen de deelnemers zelf ook in hun eigen zaal rustig naar de show kijken. Met ruim 10 jaar ervaring gaat dat weer prima lukken.

Niet mee doen aan dit evenement?

Er zijn natuurlijk ook ouders die dit bovenstaande geheel niet zien zitten. (Wij kunnen het ons bijna niet voorstellen) maar na de mei vakantie zullen alle deelnemers een briefje krijgen met daaraan een antwoordstrookje om in te leveren door de leden.

Natuurlijk is het ook handig, als u nu al weet, dat indien u zoon / dochter niet mee kan doen dit alvast te melden aan de trainsters. De trainster kan dan bepalen of er voldoende kinderen per groep over blijven om de dans in de show door te laten gaan of de dans aan te passen. Als er een te kleine groep overblijft, is dit niet leuk om op een groot podium te staan en de overblijvers kunnen extra nerveus van de gaten in de dansformatie worden.

Laten we hopen dat deze éénmalige uitvoering, de uitkomst van 1 jaar hard trainen, door alle kinderen kan worden meegemaakt.

Vrijdag les

Voor de goede orde melden wij u nog even dat er slechts 1 groep is die in de pauze van de avondvoorstelling naar huis mag (maar dan niet de zaal in om bij papa/mama te gaan zitten). Dit is de eerste vrijdaggroep van Thirza/Yvan. Voor de overige groepen geldt dat de kinderen tussendoor niet opgehaald kunnen worden. Voor ons als organisatie en leiding, die dan het overzicht kwijt raakt en nog heel veel andere zaken te regelen heeft, ondoenlijk. De verwachtte eindtijd is omstreeks 22:30 uur.